Steden

Steden in de buurt van Beesel

In de provincie Limburg vindt u een aantal steden die een bezoek meer dan waard zijn. Hier onder zullen we een aantal steden kort beschrijven. Tevens is dit de Regio van de smaak, met op 8 – september 2013 een speciale happening in drakenrijk Beesel, maar de hoofdstad van de smaak blijft Venlo. Met zeer slechte weer berichten in het vooruitzicht is het op zondag 8 – september – 2013 een geweldige dag geworden met een heerlijke zonovergoten Beeselse markt. Heeft U de smaakmarkt dit jaar gemist ? Geen paniek, het volgende jaar komt er weer aan…

Steden

Venlo

Venlo is ontstaan als een militaire post van de Romeinen. Hier was een oversteekplaats van de Maas en aan de overzijde lag een andere Romeinse nederzetting, Blariacum (het hedendaagse Blerick). In de Middeleeuwen was Venlo een bloeiende handelsplaats en deze verwierf in 1334 stadsrechten.
De lange en rijke geschiedenis vindt u nu nog terug in de straten van Venlo.

Venlo is ook uitermate geschikt om lekker te shoppen. Bovendien is in Venlo het Limburgs Museum gevestigd. Dit is een echt doe-museum, dus uitermate geschikt voor jonge kinderen. Regelmatig vinden er bijzondere tentoonstellingen plaats.  De ambitie van Venlo rijkt ver. Na de floriade wil de stad in 2013 de week van de smaak organiseren.

Weert

Weert is een belangrijke plaats voor de economie in Limburg, maar zoals bijna elke Limburgse stad ligt ook Weert in een mooie natuurrijke omgeving. U kunt uw vakantie in Weert ook boeken bij een erkende vakantie park specialist. Ook bij een Last Minute Limburg beslissing zullen de Weerterbergen U niet teleur stellen, en U heeft alvast een doel waar U gezellig op ons terras een keer Beesel kunt komen bezoeken.

Roermond

Roermond is van oudsher de bischopsstad van Limburg. Op een klein gebied vindt u dus vele kerkelijke gebouwen in diverse bouwstijlen. Met name de Kathedraal en de Munsterkerk zijn een bezoek waard. In het gezellige centrum kunt u genieten van terrasjes, veel winkelaanbod en een boel gezelligheid. Vlak buiten het stadshart ligt het grote designer outlet centrum voor de koopjesjagers.

Maastricht, koningin van de Limburgse steden

Maastricht behoeft bijna geen toelichting. Hier proeft u het echte bourgondische leven en ervaart uw Limburgse rijke cultuur optimaal. De invloed van de Romeinen en de Fransen bemerkt u haast op iedere straathoek. In het MECC vinden met grote regelmaat grote evenementen of concerten plaats. In het Bonnefantenmuseum kunt u genieten van een grote collectie zeer hoogstaande moderne kunst.

Zeeland

Zeeland is een prima alternatief voor een zomervakantie als U meer van de zee wil genieten. Een vakantiehuis in zeeland is eenvoudig te boeken.