Wandelen

limburg – beesel – wandelen

Ook dit jaar is er weer een wandelvierdaagse van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juli 2013 in Beesel.  Op zaterdag 6 juli is er de drakentocht. Dat is DE voorbereiding van de vierdaagse in Nijmegen.

Wandel route

Op het markt plein in Beesel is een groot informatie bord geplaatst waar diverse wandelroutes zijn aangegeven met knoop punten. Vertrekpunt is de Beeselse markt.

Huurvaarderspad

Over de geschiedenis van het huurvaarders pad  kunt U hier alles lezen en voor meer informatie verwijzen we U graag naar de VVV Midden-Limburg.

Het is prettig wandelen in de bosrijke omgeving van het drakenrijk Beesel, tussen Venlo en Roermond. In de wandelgids van zuid limburg is een speciale route opgenomen voor  ’t Poshoes maar het aanbod is natuurlijk veel groter.

Wandelen

Wandel route 't Poshoes

U heeft de mogelijkheid om het foto album te raadplegen om alvast een indruk te krijgen van wat U onderweg kunt tegenkomen. Deze impressie kan natuurlijk nooit het echte beeld van Limburg weergeven maar dat zult U pas merken als U de omgeving met eigen ogen komt bekijken.

Pieterpad

Het pieterpad deel II met de etappe Venlo – Swalmen brengt U al heel dicht in de buurt van Beesel. Deze route loopt  door een zeer bosrijke omgeving. Door de aanleg van de A74 is de route permanent ingrijpend veranderd in de buurt van Venlo en Tegelen. Veel toeristen die bij ons overnachten kiezen voor Beesel, omdat de route vaak als “te lang om in een dag te wandelen” wordt ervaren.  Lees de beoordelingen elders op de website. Het enige wat we als negatief punt kunnen aanmerken is dat de de mensen zich soms “verslapen” omdat de bedden zo lekker liggen. We gaan ons “probleem” niet oplossen door de bedden te vervangen, maar een seintje bij het personeel of  Tiny is voldoende om ervoor te zorgen dat U ’s morgens weer uitgeslapen en op tijd aan de voortzetting van uw wandeling kunt gaan beginnen.

Rijkel

Als U niet van plan bent om een halve maraton te lopen dan is het buurtschap Rijkel een redelijk alternatief. Deze korte wandeling brengt U langs rivier De Maas en U ziet al van een afstand onze Molen, “de Grauwe Beer”. De gemeente Beesel is beslist een bezoek waard. U wordt hier niet overspoeld met commerciële zaken maar het dagelijkse leven in Nederlands Limburg kan menigeen weer tot rust brengen.

Op de route naar Rijkel komt U ook nog een traditioneel “kapelke” tegen en een bezoek aan de vergeten groente hof  kan ook het doel zijn van uw wandeling.

Kwir en Hanssum Route

Deze wandelroute bevind zich aan de andere kant van de Maas.