Dorpen

Dorpen in de buurt van Beesel

Niet alleen de steden rondom Beesel zijn een bezoek waard als U te gast bent in het Aad Poshoes. Naast Beesel zijn er nog een groot aantal andere dorpen in de regio die zeker een bezoek verdienen.

Dorpen

Helden

Aan de overkant van de Maas is het dorp Helden-Panningen met een groot aantal kerkdorpen. In de bosrijke omgeving is de Camping Helden die een prima uitvalsbasis is om midden Limburg te ontdekken. Er zijn een aantal discotheken in Helden die in het weekend erg in trek zijn bij de jeugd.

Kessel

Als u in Beesel de veerpont over de Maas neemt komt u uit in dorpje Kessel. Kessel is bekend om zijn kasteelruine (Kasteel Keverberg) die u vanaf de pont al ziet liggen.

Op de plaats van de vesting werd voor het eerst gebouwd omstreeks 1100. Het is een van de zeer weinige overgebleven mottekastelen in Nederland. Dit wil zeggen dat het een kasteel is op een kunstmatig opgeworpen heuvel.

Tegelen

Het dorp Tegelen (en het bijbehorende Steyl) ligt iets ten noorden van Beesel en biedt een keur aan verschillende uitstapjes. Prominent aan de Maas ligt het Klooster van Steyl. Hier vindt u de hortus botanicus van het klooster en het Missiemuseum. De paters van het klooster reisden de hele wereld over en namen van hun reizen allerlei spullen mee terug. Daarom vindt u in de hortus planten van over de hele wereld, en in het museum een indrukwekkende collectie aan natuurhistorische en antropologische curiosa. Niet voor niets was dit het favoriete museum van globetrotter Boudewijn Büch.

In Tegelen ligt ook speelpark Klein Zwitserland. Omdat de speeltuin is aangelegd in een afgraving bestaat deze uit verschillende plateaus waar u hier Europa’s langste glijbanen kunt afdalen. In het park vind u ook Europa’s hoogste schommel, een avonturenbos en een echt labyrinth.

Reuver

“Oppe Ruiver” en “Oppe Ruiver in Offenbeek” is de gangbare manier om de dorpen aan te geven waar men zich bevind in de gemeente Beesel. de Rijksweg N271 wordt gezien als grenslijn. In Reuver is de Witte Stein aan de grens met Duitsland een gekende pleisterplaats.

Arcen

Noordelijk van Venlo is de bierbrouwerij van Hertog Jan te vinden. Voor een bezoekje aan Arcen kan bijvoorbeeld Vakantie in Limburg uw uitvalsbasis worden.

Thorn

Het Witte stadje waar Koningin Beatrix in 2011 Koninginnedag kwam vieren. Dit zeer pittoresque dorp is beroemd om zijn witte huisjes en haar muzikale inwoners die in de twee harmonieën op wereldniveau presteren. Thorn en Wessem zijn net als Beesel voorzien van een Gidsen team dat graag de geschiedenis van het dorp wil presenteren.

Schin op Geul

Het dorp Schin op Geul ligt in het heuvelachtige zuid Limburgse geul dal. Een vakantie in Valkenburg zal U zeker niet tegen vallen. Ook in die omgeving zal u heerlijk kunnen genieten van de Limburgse gastvrijheid. De grote toeristische activiteiten in Valkenburg overdag beleven en dan lekker bijkomen op uw vakantie bestemming.

Nog veel meer dorpen

Dit is slechts een kleine en willekeurige greep uit al het moois dat u in de omgeving kunt bezoeken. Kijk voor meer informatie en tips op de website van de VVV Limburg.