Marktactiviteit

Marktactiviteit kiosk Beesel

Marktactiviteit in de zomer van 2016. Ook deze zomer wordt er onder andere door de Stichting Kernoverleg Beesel en haar toekomst weer een leuk programma neergezet in de weekenden. U bent aan het fietsen of wandelen en bent toe aan een kleine versnapering. Dan is de Markt in Beesel een goede keuze. De Gemeente en de lokale horeca doen er alles aan om uw verblijf in Beesel zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Marktactiviteit drakenrijk Beesel

De Kiosk

De Kiosk op het markt plein waar de meeste marktactiviteiten zullen plaatsvinden wordt elk jaar weer opgebouwd en dient als podium voor een keur aan artiesten. De optredens worden meestal op een zondag na-middag uitgevoerd door een groep of duo. Kortom, er wordt een ambiance gecreëerd die het verpozen in Beesel zeer uniek en aangenaam maakt.

Akoestisch festival

Akoestisch festival. Deze tak van sport is als markt activiteit al een paar jaar een enorm succes. Zowel bij het publiek als bij de uitvoerende artiesten. Dit mini festival wordt ook wel het “lampe-kappe” festival genoemd en is een attractieve vorm van markt activiteit. De samenwerking van de horeca ondernemers aan de markt bieden het podium voor lokaal aanstormend talent. Een stukje terras vormt het podium voor de artiesten. Omdat dit in de avond uren plaatsvind zetten we er een spot-light bij. vandaar de naam “lampe-kappe” festival.

Wat de akoestische avond nou zo leuk maakt is dat U als bezoeker kunt blijven zitten waar u zit. De artiesten zijn degenen die steeds van podium verplaatsen. Hoort U dus iets aan “de overkant” wat U leuk lijkt. Blijf maar zitten, ze komen ook een optreden maken op het terras waar U nu zit.

Nieder Rheinische Radwandertag

Voor de 23e maal wordt op zondag 6 – juli – 2014 de Nieder Rheinische Radwandertag georganiseerd. De start en finish is dit jaar “oppe Ruiver in Offebeek” aan het kerkplein. Ook Café ’t Poshoes heeft een aantal waardebonnen voor “koffie met vlaai voor twee personen” in de prijzenpot gedaan. De Tombola is aan het einde van de route. We wensen de deelnemers een leuke rit door het Limburgse landschap.

Olympia’s Ronde

Olympia’s ronde blijft ook de komende jaren in mei Reuver en Beesel aandoen als etappe plaats. De Etappe die aankomt in Reuver en Beesel. Dit heeft echter een impact voor de bereikbaarheid van de markt maar ook deze activiteit wordt door de Gemeente Beesel in goede banen geleid.

Rommelmarkt Roka

Rommelmarkt Roka is elk jaar in juni een happening.  Dit kunnen we het beste omschrijven als Koningsdag voor Beesel. Roka is onze dames korfbal vereniging in Beesel en de sfeer van Koningsdag komt bij deze marktactiviteit echt boven drijven.

Wandel vier-daagse

Wandel vier-daagse in juli wordt gezien als een top voorbereiding voor de vier daagse in Nijmegen. Hoewel dit niet echt als marktactiviteit gezien wordt is het wel de moeite waard om te vermelden. Beesel bruist nu eenmaal van activiteit.