Beesel

beesel aan de maas

Beesel is een schitterend dorp aan rivier de maas waar genoeg te beleven valt. Dankzij haar centrale ligging kunt allerlei leuke dagtochten maken vanuit het Aad Poshoes. Het onderstaande filmpje spreekt voor zich:

Goedkoop op vakantie in Limburg is mogelijk met een toeristenbelasting van € 0,80 per persoon per nacht. In 2011 en 2012 hadden we daarmee het laagste tarief van de provincie Limburg.  Het Aad Poshoes is een ideale uitvalsbasis voor dagtochten in elke richting dankzij haar centrale ligging en de nabijheid van de A73. De faciliteiten die de steden Venlo en Roermond te bieden hebben liggen binnen handbereik en er zijn nog veel meer.

Kasteel Nieuwenbroeck

Dit historisch kasteel is in 2005 geheel gerenoveerd en is zeker de moeite waar om te bekijken. Het Pieterpad van Monfort naar Pey staat bekend als de kastelen route, maar daar is ons kasteel Nieuwenbroeck niet in opgenomen.

vlag

Gidsen

U kunt een afspraak maken om een komplete rondleiding te krijgen waarbij veel historische achtergrond informatie gecombineerd wordt met een mooie wandeling.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Voor het traditioneel keramisch verleden van ons dorp zet deze stichting zich in. U vind nog diverse voorbeelden van het vakmanschap wat hier in de loop der jaren is opgebouwd.

Schutterij Broederschap

St.Georgius en St.Sebastianus is een van de vele verenigingen die er voor zorgen dat de dorps gemeenschap nog echt leeft. De bevolking is zeer aktief op allerlei gebieden.