LKZH 2011 komt naar Beesel

15 september 2011

LKZH 2011 komt naar Beesel

Gratis pendeldienst voor bewoners van Beesel

Voor het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), dat in het weekend van 25 t/m 27 november in Beesel plaatsvindt, wordt op alle drie de dagen een gratis pendeldienst ingezet om inwoners van Beesel naar de feestlocatie in Reuver te vervoeren.

Gastheer van het LKZH 2011 is de Drakekapel uit Beesel, die het kampioenschap vorig jaar wist te winnen. De organisatie koos ervoor om het evenement dit jaar niet in Beesel zelf, maar in de nieuwe evenementenhal van HSV de Paardenvriend in Reuver te houden. Met name de weersonafhankelijkheid speelde een cruciale factor in deze keuze. Om de inwoners van Beesel toch in de gelegenheid te stellen om gemakkelijk het evenement te bezoeken, wordt de gratis pendeldienst ingezet.

LKZH 2011 begint met Skihut

Het LKZH-weekend begint op vrijdag 25 november met ‘De Après Skihut met Flügel on Tour’. Het team van de bekende Rotterdamse Après Skihut komt naar Beesel, om samen met de jeugd vanaf 16 jaar een onvergetelijk knalfeest neer te zetten. De avond staat in het teken van stampende feestmuziek, de beste meezingers, ’hübsche Dirndls’, dansen op de tafels en bovenal een fikse portie gezelligheid. En dat alles in de grootste skihut van Nederland.

Twintig joekskapellen

Zaterdag 26 november is uiteraard ingeruimd voor het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, waar twintig joekskapellen uit heel Limburg de strijd met elkaar aangaan om de prestigieuze titel ‘Beste Zaate Hermenie van Limburg’. De organisatie van het LKZH is er trots op dat zij kapellen uit alle windstreken van de provincie heeft weten te strikken voor dit evenement, zodat met recht het predikaat Limburgs Kampioenschap gedragen mag worden.

Topacts

Het programma van zondag 27 november wordt gekenmerkt door Limburgse topacts. Niemand minder dan Beppie Kraft – bekend van haar vele Limburgse hits – zal acte de présence geven, evenals de tweevoudige LVK-winnaars W-Dreej, die natuurlijk hun succesnummers ‘Vandaag!’ en ‘Kom ’s kieke beej ós’ ten gehore zullen brengen. Ook ‘Die Powerhosen’ zullen ongetwijfeld voor een feestje zorgen met hun Duitse Schlagerfestival. Van Nena tot Udo Jürgens en van Rex Gildo tot Heino; Die Powerhosen garanderen 100% Stimmung. Verder zijn er natuurlijk optredens van De Drakekapel (winnaars LKZH 2010 en gastheer van de editie in 2011) en de kersverse Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes 2011.

 

« | »

Reactiepaneel uitgeschakeld.